Makroni z jetrnim patejem
Restavracija Mangrt deluje na principu postrežbe več hodnih menijev sestavljenih izpod rok priznanega chefa Tomaža Sovdata.
V intimnem vzdušju vam bodo postregli s kulinaričnimi presežki, sestavljenimi pretežno iz lokalnih in sezonskih sestavin.
Makroni z jetrnim patejem
Restavracija Mangrt deluje na principu postrežbe več hodnih menijev sestavljenih izpod rok priznanega chefa Tomaža Sovdata.
V intimnem vzdušju vam bodo postregli s kulinaričnimi presežki, sestavljenimi pretežno iz lokalnih in sezonskih sestavin.
Postopek priprave
- Marmelado pripravimo tako, da sesekljamo radič, mu dodamo sladkor, limonov sok in lupino ter mešanico pokuhamo. Dodatno jo začinimo z rdečim poprom.
- Pašteto pripravimo tako, da na drobno narežemo jetrca, šalotko in česen. V ponvi na maslu in oljčnem olju najprej popražimo čebulo in česen, nato pa dodamo še jetrca. Pazimo, da jih prepražimo na hitro, da ne postanejo grenke. Tik pred koncem praženja jih solimo in popramo, dodamo pa jim tudi timijan.
- Zatem jih prenesemo v mešalnik, dodamo malce masla, sol, smetano, oljčno olje in tasmanski poper ter pripravimo pašteto.
- Priprave makronov se lotimo tako, da iz beljakov, ki smo jim dodali ščepec soli, stepemo sneg, v katerega smo vmešali sladkor. V tega nežno vmešamo zmlete mandlje in sladkor v prahu. Zmes predevamo v dresirno vrečko in na pekaču, obloženem s papirjem za peko, oblikujemo polovičke makronov. Pečemo jih 10 minut na 130 °C.
- Pred postrežbo se lotimo sestavljanja makronov. Na polovico makronov z dresirno vrečko nabrizgamo pašteto in jih prekrijemo s preostalimi polovičkami. Robove nežno pomočimo v rdeč poper, na krožnik pa dodamo še malce radičeve marmelade in oljčnega olja.
Recept je prispevala Restavracija Mangrt, v okviru oddaje Pišek TV.
Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!
Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.
Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.