Piščančja rižota z ratatuille zelenjavo

Čudovito pisana in slastna rižota, za katero smo dobili inspiracijo v francoski kuhinji, sploh ni komplicirana in jo lahko pripravite v dobre pol ure.
Preprosta in s pridihom Provanse. Parfait 👌

Piščančja rižota z ratatuille zelenjavo

Čudovito pisana in slastna rižota, za katero smo dobili inspiracijo v francoski kuhinji, sploh ni komplicirana in jo lahko pripravite v dobre pol ure.
Preprosta in s pridihom Provanse. Parfait 👌

Postopek priprave

  1. V kozici segrej žlico olja in na segretem popeci narezano bučko, jajčevec in paprike. Začini s pol žličke soli in četrt žličke popra. Popeci do mehkega, vmes večkrat premešaj. Nato odstrani iz kozice in prihrani za kasneje.

  2. V isti kozici stopi maslo in dodaj žlico olja. Dodaj na kolute narezan por in premešaj ter praži nekaj minut, da se por zmehča, a ne obarva. Dodaj nariban česen in sušeno baziliko in kuhaj še minuto, da česen zadiši. Nato dodaj riž in premešaj in kuhaj minuto, nato pa dodaj še na kocke narezano meso in premešaj ter praži toliko časa, da meso spremeni barvo iz roza v belo. Posoli in popopraj s preostalo soljo in poprom. Nato dolij vino in premešaj ter počakaj, da izpari. Nato pa začni dodajati segreto jušno osnovo. Najprej dodaj zajemalko in premešaj ter počakaj, da riž popije vso tekočino, nato pa jo postopoma dodajaj toliko krat, da se riž skuha.

  3. Ko se riž skuha, dodaj prej popečeno zelenjavo, svežo baziliko, razpolovljene češnjeve paradižnike in večino parmezana. Nežno premešaj, poskusi in po potrebi dosoli ter nato dolij toliko vroče jušne osnove, da dobiš kremno rižoto. Rižota ne sme biti suha, kot juha pa tudi ne.

  4. Rižoto serviraj, okrasi s svežo baziliko in še nekaj parmezana ter takoj postrezi.

Sodeluj!

Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!

Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.

Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.

Pošlji svojo jed