Piščančji burger z ananasom

Ali ste pripravljeni na burger malo drugače? 🍔✨ Klasičnemu piščančjemu burgerju smo dodali ananas s svilnato medeno omako, ki bosta popestrila vaš jedilnik s sladko-slanim okusom.

Recept pripravila: Sit Fit

Piščančji burger z ananasom

Ali ste pripravljeni na burger malo drugače? 🍔✨ Klasičnemu piščančjemu burgerju smo dodali ananas s svilnato medeno omako, ki bosta popestrila vaš jedilnik s sladko-slanim okusom.

Recept pripravila: Sit Fit

Postopek priprave

  1. Piščančja stegna brez kosti in kože zmiksaj ali pa uporabi mleto piščanje meso. Dodaj vse ostale sestavine za polpet in dobro premešaj - najboljše kar s čistimi rokami. Oblikuj štiri bombetke in jih na obeh straneh peci približno 4 minute na segreti žlici olja. Ko so polpeti pečeni nanje položi rezine sira in ponev pokrij, da se sir stopi in objame polpete.

  2. Na isti ponvi popeci še ananas, približno minuto ali dve na stran.

  3. Vmes pripravi medeno omako. Skupaj zmešaj vse sestavine za omako in dobro premešaj. Poskusi in po potrebi dodaj kar manjka.

  4. Solato operi in otresi, svež paradižnik pa nareži na kolobarje. Avokado pretlači, posoli in pokapaj z limetinim sokom in premešaj.

  5. Nato burger sestavi. Na dno namaži avokado, dodaj solato, polpet s sirom, popečen ananas in svež paradižnik. Na notranji del zgornje bombetke namaži medeno omako in jo nato položi na paradižnik. Burger takoj postrezi in uživaj!

Dober tek!

Sodeluj!

Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!

Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.

Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.

Pošlji svojo jed