Puranji hlebčki na pivskem krompirju
Odlična jed združuje sočne in mehke puranje hlebčke, ki so popečeni do hrustljavega na okusnem pivskem krompirju.
Puranji hlebčki na pivskem krompirju
Odlična jed združuje sočne in mehke puranje hlebčke, ki so popečeni do hrustljavega na okusnem pivskem krompirju.
Postopek priprave
Mletemu puranjemu mesu dodamo drobtine, jajce, smetano, sol, poper in sladko papriko ter premešamo, da dobimo kompaktno maso, iz katere oblikujemo hlebčke. Popečemo jih v naoljeni ponvi, nato jih prestavimo na krožnik in prihranimo, v ponvi na istem olju pa popražimo še čebulo, narezano na rezine, ki jo nato preložimo v ognjevarno posodo.
Krompir očistimo, olupimo, narežemo na rezine ali krhlje in začinimo z začimbno mešanico. Naložimo ga na praženo čebulo in zalijemo s pivom. Prilijemo še 1,5 dl vode. Na vrh naložimo popečene hlebčke in posodo pokrijemo z aluminijasto folijo. Pečemo v ventilacijski pečici na 200 °C približno 40 minut, nato folijo odstranimo in pečemo še 10 minut, da bo jed zapečena.
Začimbna mešanica: Začimbno mešanico za krompir si lahko pripravimo kar sami in jo shranimo v tesno zaprtem kozarčku. Priporočamo mešanico soli, mlete sladke paprike, česna v prahu, rožmarina, mletega popra in malo koruzne moke.
Recept je prispeval Brigita Selinšek.
Pošljite nam fotografijo svoje jedi po našem receptu!
Ste skuhali jed po našem receptu? Zanima nas, kako vam je uspela. Pošljite nam fotografijo in v zameno vam bomo podarili krpo Perutnine Ptuj.
Kliknite na spodnji gumb in v e-sporočilo le pripnite svojo fotografijo ter vpišite potrebne informacije. Veseli bomo, če nam še dopišete, kako vam je bila jed všeč.